#hősleszek

#hősleszek

Crowdfunding - amikor te bújtod fel a tömeget

2016. augusztus 22. - Hősleszek

A világ jó cselekedetekre fogékony emberei már készen állnak arra, hogy az otthonukban ülve segítsenek a tőlük sokszor több ezer kilométerre élő embereken. A crowdfunding és a personal fundraising oldalak egyre népszerűbb ek a nyugati társadalmakban, ami lehetőséget ad arra, hogy a zömével harmadik világban élő emberek életének legnagyobb problémáit orvosolják - ahogy írtuk, a kanapéról. De mi is ez és Te mit tudsz kezdeni vele?

charity.jpg

A crowdfunding oldalak alapja, ha a jótékonykodás szemszögéből nézzük, az a jelenség, amikor többen összefognak, hogy a környezetükben súlyos kárt szenvedett embereken segítsenek. A zsákba mindenki annyi pénzt ad, amennyit el tud különíteni erre a célra, míg végül össze nem jön a szükséges összeg. Ezzel ők sem mennek tönkre anyagilag és egy másik embert is ki tudnak menteni abból a rossz mókuskerékből, amibe a segítség nélkül kényszerülne. Ez a jelenség, az élet sok más napi rutinjával együtt felkerült a világhálóra, ahol közösségi oldalak és alkalmazások formájában jelent meg, mely most már mindenki számára elérhető, aki valamennyire is beszél angolul. 

Az ilyen oldalakon saját profillal vannak jelen azok az emberek, akiknek valamilyen anyagi segítségre van szükségük. Lehet ez a harmadik világ nyomoraiból kivezető tanulás, vagy egy olyan helyzet, amikor valaki egy szerencsétlenség miatt mindenét elveszti; de olyan esetek is vannak, amikor valaki képtelen előteremteni az alapvető kellékeket az életéhez, mert az összes pénze az etetésre és iskoláztatásra megy el: nem marad forrás a bútorokra, vagy a közüzemi számlákra. Ő lesz az egyik főszereplő, aki csinál egy profilt magának, ahol feltünteti, mire van szüksége, miért van rá szüksége és mennyi pénz hiányzik neki hozzá. 

hos1_1.jpg

A másik főszereplő pedig az adakozó, aki ha szeretné, névtelen is maradhat. Neki, általában a regisztrációnál, vagy a regisztrációt követően fel kell töltenie egy alapösszeget (nagyjából 100-300 USD, oldaltól függően), melyet a számára legszimpatikusabb egyénnek utal majd át, akinek a profilképe mellett meg is jelenik az összeg, illetve az is, hogy még mennyire van szüksége a teljes vagyonhoz. Az alapdíj után természetesen határ a csillagos ég, akár egyben is rendezheti a költségeket és kicsit is hozzá tehet. Mindegyik jó. 

A probléma sok esetben viszont az, hogy azok az emberek, akiknek szüksége volna segítségre, nem jutnak hozzá az internethez, nem beszélnek angolul, vagy nem hisznek a segítségben. Te, aki birtokában vagy az információnak, nem csak akkor lehetsz #hős, ha adakozol, hanem akkor is, ha egy ilyen embernek segítesz elkészíteni a profilját, esetleg magyar nyelvű használati utasítást is mellékelsz hozzá. Amikor én csináltam ilyet, akkor a családnak egy ágyra volt szüksége az ország legeldugottabb pontján, ami még ha újonnan is veszed, ki tud jönni a 100-300 USD közti alapösszegből. Ez az összeg a másik oldalon lévő embernek szinte meg se kottyan, míg a profilban szereplő embernek a világot jelenti. 

hos3.jpg

Ha szeretnél te is #hős lenni és a jó tettedért jót kapni, akkor segíts valakin, tölts fel a tettedet igazoló képet az Instagram oldaladra #hősleszek, vagy #hosleszek hashtag-gel és szállj versenybe a hajókázásért, vagy a havonta kisorsolásra kerülő értékes nyereményekért 2016. november 24-ig. 

Az első nyeremény egy délutáni hajókázás 5 barátoddal a Yacht Express fedélzetén. 

Crowdfounding oldalak: 

RAZOO

GiveForward 

YOUCARING

Bithope 

A #hősleszek projekt lényegét a játék leírását ezeken a linkeken találod:

MI EZ?

HOGYAN LEHETSZ #HŐS? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hosleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7511325044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.08.22. 16:07:25

Ezt támogassa már meg valaki:

egyvilag.hu

Végre egy értelmes próbálkozás, nem pedig még egy újabb hülye kütyü!

kvadrillio 2016.08.22. 17:16:12

sztem először is fordulj bizalommal az offshore számlatulajdonosokhoz, adóparadicsomi számlatulajdonosokhoz.....:)
süti beállítások módosítása